Privacy & Cookies

Crijns Carproducts > Privacy & Cookies

Privacy policy

Deze website is eigendom en wordt uitgebaat door:

Crijns BVBA
Maastrichterstraat 51
3740 Bilzen

Als je een online bestelling plaatst, hebben wij je gegevens nodig. Door deze gegevens in te geven op de website, geef je ons de toestemming deze te gebruiken. Wij gebruiken ze voor de administratieve kant van je bestelling in orde te brengen, maar ook voor de levering, facturatie, marketing en reclame-acties/promoties. Uiteraard houden we die gegevens privé en worden ze veilig opgeslagen in onze beveiligde, niet publieke database. U mag gerust zijn, ze worden zeker niet aan derden doorgegeven. Tevens heb je als Koper steeds het recht deze gegevens op te vragen of aan te passen.

Crijns BVBA behoudt zich het recht uw gegevens ook te gebruiken om u later informatie over de aangeboden en/of verdeelde diensten door Crijns BVBA te communiceren in het kader van het gerechtvaardigde belang van Crijns BVBA om deze diensten bij haar klanten te promoten.

U heeft ten alle tijden het recht om  u te verzetten tegen het verwerken van uw persoonsgegevens voor directmarketingdoeleinden. In iedere commeciële e-mail is er de mogelijkheid om zich uit te schrijven.

Uw e-mailadres wordt veilig opgeslagen bij Mailchimp. Mailchimp beveiligt uw data en maakt deel uit van een gecertificeerd EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus uw privacy.

Bij een online betaling worden uw betalingsgegevens veilig verwerkt door Mollie, zij verzorgen de communicatie met de banken zodat er een veilige online betaling kan gebeuren.

 

Recht op vergetelheid

Indien u om welke reden dan ook verwijderd wil worden uit onze databanken kan u een verzoek indienden om uw gegevens te laten verwijderen. U kan uw verzoek verzenden naar  info@crijns-carproducts.be en uw gegevens zullen definitief verwijderd worden.

 

Inzage en correctie

U heeft steeds een wettelijk recht om uw persoonsgegevens in te kijken; geheel of gedeeltelijk aan te vullen, te verbeteren of te verwijderen. Crijns BVBA verbindt er zich toe binnen de 30 werkdagen aan uw verzoek gevolg te geven.

Op deze manier respecteert Crijns BVBA de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens.

Indien u van mening bent dat uw gegevens onrechtmatig verwerkt hebben heeft u het recht een klacht in te dienen bij de Privacy Commissie.

Als u verdere informatie wenst omtrent de verwerking van uw gegevens kan u steeds verdere vragen over stellen per e-mail naar het adres: info@crijns-carproducts.be

 

Bewaartermijn van uw gegevens

De webshop van Crijns BVBA bewaart uw persoonsgegevens tot u uw account verwijderd.

 

 

 

Cookies

De website van Crijns BVBA maakt gebruik van Cookies. Dit zijn kleine stukjes informatie die doorgestuurd worden en opgeslagen op je computer. We gebruiken deze cookies om je te herkennen bij een volgend bezoek aan de website, zodat het niet nodig is je gegevens telkens in te geven. Ze stellen ons ook in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en op die manier ze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. De cookies worden niet gebruikt om toegang te verkrijgen tot informatie op je computer. Door gebruik te maken van de website, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.

Je kan altijd je computer instellen dat cookies niet geaccepteerd worden. Hierdoor kan je wel problemen ondervinden bij de bestelprocedure of bij het gebruik willen maken van andere functies en diensten.

 

Welke gegevens verzamelen we van u en waarom?

Statistieken

Wanneer u naar onze website surft, bewaren wij bepaalde gegevens van u in statistieken (Google Analytics). Die gegevens bestaan onder meer uit het browsertype, IP-adres, het besturingsprogramma dat u gebruikt en de domeinnaam van de website die u naar onze website gestuurd heeft. We gebruiken deze statistieken om het surfgedrag van onze bezoekers te analyseren en op basis daarvan onze website te optimaliseren voor onze gebruikers. De statistieken zijn volledig anoniem, dus u heeft niets te vrezen.

Daarnaast verzamelen we ook bepaalde statistieken wanneer u onze nieuwsbrief leest. Meer bepaald gaat het hier om informatie over het browsertype, unieke identificatie en het aantal keren dat op een link in onze nieuwsbrief geklikt wordt. We gebruiken deze gegevens om onze nieuwsbrief te verbeteren of eventuele problemen correct te kunnen analyseren.

Contactinformatie

Als u op onze website het contactformulier invult, houden we de gegevens die u invult bij. We slaan uw voornaam, achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, boodschap, IP-adres en het tijdstip van verzenden veilig op. Dit is nodig om op de correcte manier met u te kunnen communiceren.

Met wie delen wij uw data?

Enkel Crijns BV gebruikt uw gegevens. Wij delen uw data dus NIET met derden.

Wat is de bewaartermijn van uw gegevens?

Crijns BV bewaart uw persoonsgegevens tot 2 jaar nadat u zich uitschreef voor onze nieuwsbrief en/of tot 2 jaar na het verzenden van een contactformulier.

Welke rechten heeft u?

Als gebruiker heeft u ook een aantal rechten die betrekking hebben op uw persoonsgegevens. Als u een van die rechten wil inroepen, dan kan u zich best rechtstreeks tot Crijns BV richten door een e-mail te sturen naar info@crijns-carproducts.be Wij doen ons best om alle aanvragen binnen 30 werkdagen te verwerken.

Recht op inzage en rechtzetting?

U beschikt over het recht om alle persoonlijke gegevens die we van u verzamelen in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige gegevens kan u laten wijzigen of verwijderen.

Recht om te worden vergeten

Een bezoeker heeft altijd het recht om zijn gegevens te laten verwijderen uit onze databases.

Recht om klacht in te dienen

Indien u van mening bent dat wij uw gegevens onrechtmatig verwerkt hebben, heeft u het recht een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.

Recht om toestemming in te trekken

Elke gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van die gegevens.

Recht op beperking van de verwerking

U beschikt over het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens (tijdelijk) stop te zetten.

 

 

Cookies

Door cookies te gebruiken kunnen wij je de beste gebruikservaring bieden. Dankzij cookies kunnen we:

  • Onze website voortdurend optimaliseren;
  • Je voorkeuren onthouden, zodat je niet steeds opnieuw dezelfde informatie moet invoeren of downloaden wanneer je onze website gebruikt;
  • De veiligheid en snelheid van onze website verbeteren;
  • Onze marketing efficiënter maken, zodat we je een betere service kunnen bieden.

Waarvoor gebruiken wij cookies niet?

De informatie die we verzamelen gebruiken we enkel binnen Crijns BV. We geven je gegevens dus niet door aan derden. Bovendien wordt alles anoniem verwerkt.

Welke soorten cookies zijn er en waarvoor dienen ze?

 

We kunnen de cookies die wij gebruiken in drie categorieën opdelen:

1. Essentiële Cookies

Essentiële cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn om een website te laten functioneren. Ze zorgen ervoor dat basisfuncties zoals paginanavigatie, beveiliging en laadtijd kunnen werken.

2. Functionele Cookies

Functionele cookies zijn cookies die informatie over je keuzes en voorkeuren op een website bijhouden. Zo onthouden ze bijvoorbeeld je taalkeuze, inloggegevens of de regio waarin je woont.

3. Analystische Cookies

Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van websitebezoekers en de prestaties van de website. Aan de hand van de resultaten kan de website verbeterd worden en krijgen bezoekers een betere gebruikservaring.

 

Welke cookies worden er geplaatst via onze site?

First Party Cookies

Crijns BV maakt vooral gebruik van first party cookies of directe cookies die dienen om je gebruikservaring op onze website te verbeteren. Dat wil zeggen dat ze enkel informatie op onze website zelf verzamelen. Ze regelen het technische gedeelte van de website en onthouden bepaalde zaken van de bezoeker, zoals de taalkeuze, de bezochte pagina en de tijd die de bezoeker op de website spendeert.

Third Party Cookies

Daarnaast zijn er ook derde partijen met een andere domeinnaam die via de website van Crijns BV cookies plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn Google en Facebook. Ze houden het surfgedrag van gebruikers bij en maken op basis van die gegevens een gebruikersprofiel aan.

Hoe kan je cookies uitsschakelen?

Je kan de cookies ook uitschakelen, verwijderen of de instellingen voor cookies aanpassen, al zal onze website in dat geval niet optimaal meer kunnen werken. Wil je de instellingen voor cookies toch aanpassen? Dan kan je hier de instructies voor verschillende browsers terugvinden:

 

Wijzigbaarheid

Crijns BV heeft het recht om deze privacyverklaring te veranderen indien dat nodig zou zijn.